Світ
21 лютого 2016
«Я вірю в потойбічне життя», - Патріарх Кирило про руйнування скла у літаку під час польоту
Інцидент стався під час польоту глави РПЦ з Південної Америки до Антарктиди.
news-image

Патріарх Російської православної церкви Кирило під час польоту до полярників на станцію "Беллінсгаузен" в Антарктиді потрапив у неприємну ситуацію. У літаку розтрощився верхній шар скла, що могло призвести до авіакатастрофи. Про це він розповів журналістам в бразильському місті Сан-Паулу, підбиваючи підсумки двотижневої поїздки по країнах Латинської Америки і в Антарктиду, повідомляє «Є!» з посилання на російські ЗМІ.

17 лютого літак з Патріархом і делегацією вилетів в Антарктиду з чилійського міста Пунта-Аренас. Під час польоту лопнув верхній шар лобового скла. Було прийнято рішення повернутися, щоб змінити борт.

Патріарх розповів журналістам, що запропонував пілоту летіти на висоті 4 тисячі метрів, щоб у разі розгерметизації салону пасажири мали шанс вижити. Однак пілот відповів, що, згідно інструкції, не має права знижувати висоту. Втім поступово висота була знижена.

Глава РПЦ наголосив, що "це був ризикований політ", але відмовитися від запрошення полярників він не міг. Патріарх наголосив, що не злякався й не панікував, оскільки вірить у потойбічне життя.