Україна
21 лютого 2016
У Кіровограді відбулася презентація фільму про загиблого на Майдані фермера Віктора Чмиленка (відео)
Зал кінотеатру був заповнений вщент.
news-image

20 лютого у роковини загибелі героя Небесної Сотні, фермера з Кіровоградщини Віктора Чмиленка активісти презентували фільм про цього видатного чоловіка. Про це повідомила у Facebook  журналіст Ганна Бабінець, передає «Є!».

Віктор Чмиленко загинув на Майдані у той момент, коли намагався врятувати пораненого чоловіка. Куля снайпера потрапила йому в шию й вбила миттєво.

"Наступного дня журналістка Олена Шворак дзвонила у Кіровоградську ОДА, щоб домовитись про відспівування героя на центральній площі Кіровограда. Їй відповіли: "А хто він такий, щоб влаштовувати якісь заходи?". І не дозволили", - пише журналіст.

Однак коли тіло Віктора привезли до Кіровограда, на центральній площі міста зібралось понад 20 тисяч чоловік, щоб попрощатися з героєм Майдану. Навіть дорогою, коли Віктора у труні везли зі столиці додому, в селах люди виходили, щоб віддати йому останню шану.

На презентації фільму у залі кінотеатру не було вільних місць, люди стояли навіть у проходах. Адже відомого на всю Кіровоградщину фермера Віктора Чмиленка знали, як активіста, дієву й надзвичайно добру людину.