Суспільство
22 лютого 2016
Кадиров хотів заплатити штраф та купити футболіста, який з'явився у футболці з Путіним
Глава Чечні вважає, що футболіст нічого не порушив.
news-image

Футбольний клуб «Локомотив» відмовив у трансфері свого гравця Дмитра Тарасова в грозненський «Терек». Про це «Російській службі новин» розповів глава Чечні Рамзан Кадиров, який пропонував викупити футболіста, передає «Є!».

Кадиров запропонував Тарасову перейти в «Терек» після того, як під час матчу з турецьким «Фенербахче» футболіст зняв свою ігрову футболку і показав під нею іншу - із зображенням президента Росії Володимира Путіна. «Локомотив» назвав цей вчинок неприпустимим і оштрафував Тарасова на 300 тисяч євро.

Я вважаю, що він не порушив нічого. Ця людина любить свого президента, любить свою Батьківщину. Він показав, що спортсмени його (Путіна - прим.) підтримують, футболісти його підтримують, артисти, народ підтримує нашого президента. Я хотів купити його з усіма штрафами, але ми отримали відповідь, що вони не будуть говорити про трансфер. Відмова. Але що поробиш. Я хотів його підтримати, - сказав Кадиров.

Він додав, що погодив пропозицію з керівництвом «Терека».

Я вважаю, що у нього (Тарасова - прим.) злість, тому що вони збили нашого льотчика. У нього сім'я, він теж хотів жити. Сьогодні той час, коли ми всі повинні в єдиний голос говорити, що ми разом, ми знайшли свою Батьківщину, ми разом з нашим президентом, - підкреслив глава Чечні.

Раніше в Російському футбольному союзі (РФС) назвали неприпустимим вчинок Тарасова.

Тільки "спасибі" можна сказати за таку дурну поведінку. Ні про який патріотизм тут мови бути не може. Це вкрай дурний вчинок справжнього професіонала, яким є Дмитро. Як футболіста я його поважаю, але подібні вчинки не мають прощення для людини подібного рівня. Патріотизм доводиться не в майках і не в картинках ... Ось перемога з рахунком 3: 0 над "Фенербахче" була б вищим проявом патріотизму, і Тарасова на руках б несли вболівальники від стадіону до Москви, - сказав член виконкому РФС Ігор Лебедєв.

Згідно з правилами УЄФА, учасникам футбольних матчів забороняється робити політичні висловлювання.

Читайте також: У Мілані відкриється виставка «Подих весни»