Україна
22 лютого 2016
Організатори Майдану-3 брали участь у Антимайдані, - депутат
Показовою є реакція на псевдомайданівців російських медіа.
news-image

Організатори та ідейні натхненники так званого Майдану-3 у центрі столиці є дуже одіозними особистостями, які у минулому неодноразово себе скомпрометували, повідомляє ТСН, пише «Є!».

Більшість експертів радять патріотам триматися якнайдалі від "Революційних правих сил", до їх складу входять переважно недобросовісні екс-політики та учасники Антимайдану. Так, засновником радикальної течії називають колишнього нардепа Юрія Кармазіна, випущеного політичного в'язня Дмитра Павличенка та екс-очільника "Правого сектору" у Закарпатті Романа Стойка.

Серед представників РПС помічено також одіозного чоловіка на прізвисько "Фауст", який раніше брав участь у російському опозиційному русі.

"Є люди, які безпосердньо брали участь в русі "Сопротивление", в Антимайдані, а зараз вони виступають великими революціонерами", - дивується екс-заступник голови СБУ та голова підкомітету ВР з питань державної безпеки Андрій Левус.

Варта уваги й реакція російських ЗМІ на ситуацію у центрі Києва. Якщо протести 2014 року були названі "фашистськими" й "бандерівськими", то сучасних протестувальників у Росії називають не інакше, як "активісти".

"Ворожим силам країни не вдалося переламати хребет України зовні, то вони зараз намагаються це зробити з внутрішнього боку", - вважає командир батальйону імені Кульчицького Віктор Толочко.

Варто зазначити, що відповідальність за радикальні дії 20 лютого на Майдані Незалежності у Києві взяла на себе організація "Революційні праві сили", яка раніше не з'являлась у публічному просторі.