Світ
23 лютого 2016
Стало відомо, яке місце посіла Україна у рейтингу найдешевших для життя країн у світі
До рейтингу входить 112 країн з найвищою купівельною спроможністю середньої заробітної плати.
news-image

Американський фінансовий портал GoRankingRates склав рейтинг найдешевших для життя країн у світі, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

До рейтингу входить 112 країн з найвищою купівельною спроможністю середньої заробітної плати. Однак лиш перші 50 позицій вивчені найбільш ретельно. Щоб знайти найдешевші країни для проживання, аналітики керувалися чотирма ключовими показниками і даними на основі бази цін, порівнюючи їх з рівнем життя в Нью-Йорку. Це місцевий індекс купівельної спроможності (купівельна спроможність середньої заробітної плати в країні), прокатний індекс (індекс оренди), продовольчий індекс і індекс споживчих цін.

Серед 50 найдешевших для життя країн, ціна оренди є щонайменше на 70% нижчою, ніж в Нью-Йорку. Продукти дешевші принаймні на 40%, а споживчі товари та послуги коштують на 30% менше.

Найдешевшою країною для життя у світі названа Південноафриканська Республіка. Серед 112 країн світу Україна посіла 24-у сходину, а Росія – 39-у.

Так виглядає рейтинг 15 найдешевших для життя країн у світі:

1. Південноафриканська Республіка

2. Індія

3. Косово

4. Саудівська Аравія

5. Казахстан

6. Замбія

7. Оман

8. Парагвай

9. Чехія

10 Македонія

11. Боснія і Герцеґовина

12. Польща

13. Колумбія

14. Пакистан

15. Молдова

Серед найдорожчих країн для життя: Бермуди, Багами, Гонконг, Швейцарія, Гана, Норвегія, Ісландія, Кувейт, Японія, Монголія.

Читайте також: Половина українців проти дострокових виборів у Раду - опитування