Події
24 лютого 2016
На Житомирщині грабіжник вискочив з-під ліжка жертви
Зловмисник вичікував слушний для нападу момент під ліжком господаря будинку.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУНП в Житомирській області, 17 лютого до поліції звернувся житель с. Яроповичів із повідомленням про напад на односельця, передає «Є!».

На місці правоохоронці з’ясували, що потерпілим є 74-річний пенсіонер, в якого розбійник, погрожуючи ножем та застосовуючи фізичну силу, відібрав 400 гривень.

За словами потерпілого, увечері, близько 22.00, він уже відпочивав, коли з-під його ліжка вискочив незваний і явно нетверезий «гість». Чоловік накинувся на господаря з кулаками та почав погрожувати ще й ножем, який тримав у руках, вимагаючи грошей. Пенсіонер віддав нападникові 400 гривень, що мав, з чим той і пішов геть, - йдеться в повідомленні відомства.

Втім далеко відійти йому не вдалося. Потерпілий кинувся за допомогою до сусідів, яким розповів останні перипетії. Небайдужі односельці наздогнали нападника, який виявився місцевим жителем та змусили повернути чужі кошти.

Згодом з’ясувалось, що чоловік зайшов до оселі дідуся через незачинені двері годиною раніше, скориставшись його тимчасовою відсутністю, та сховався в одній з кімнат під ліжком. Вичекавши певний час, допоки господар повернеться та ляже відпочивати, нападник і вчинив розбій.

Поліцейські встановили, що підозрюваний, 27-річний житель цього ж села, раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

22 лютого відносно нього обрано міру запобіжного заходу – взяття під варту. Відповідно до Кримінального кодексу напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством та проникненням у житло (ч.3 ст. 187), караються позбавленням волі на термін від 7 до 12  років з конфіскацією майна.   

Читайте також: На сторінці електронних петицій до Президента з'явилося звернення про депортацію і визнання персоною нон-грата шеф-редактора Інтеру