Події
24 лютого 2016
Турне патріарха Кирила коштувало росіянам не менше 20 млн рублів
На турне патріарха Кирила країнами Латинської Америки і в Антарктиду могли витратити не менш 20 мільйонів рублів. Більше половини з цієї суми пішло на оренду літака.
news-image

Основні витрати перельотів патріарха склали обслуговування літака, його оренда і витрати на паливо, з'ясувало РБК. Так, на переліт в одну сторону було витрачено не менше 2,4 млн рублів, передає «Є!».

Главу РПЦ в поїздці по Латинській Америці супроводжували 100 чоловік. В Антарктиду з патріархом полетіло близько 30 осіб.

За підрахунками РБК, тільки на перельоти над Латинською Америкою і Антарктидою в ході турне патріарха могло бути витрачено 20,9 млн рублів. Ще в кілька тисяч доларів на добу могла коштувати стоянка літака ІЛ-96 в аеропортах.

Нагадаємо, глава РПЦ 12 лютого вилетів до Куби для зустрічі з Папою Римським Франциском. 14 лютого він прилетів в Асунсьйон, столицю Парагваю.

17 лютого патріарх Кирило прилетів в Антарктиду з аеропорту чилійського міста Пунта-Аренас. 19 лютого патріарх вилетів з Пунта-Аренас у столицю Бразилії. На наступний день голова РПЦ побував в Аргентині і повернувся в Москву 22 лютого.

Читайте також: Після зустрічі з Папою Римським патріарх Кирил відвідав пінгвінів в Антарктиді (ФОТО)