Польські кондитери не в змозі конкурувати з українськими виробниками на ринку Польщі
Минулого року на польський ринок прийшли два українські гіганти-виробники кондитерських виробів – компанія «АВК» і корпорація «Рошен».
news-image

«Польські виробники побоюються українських ласощів, що стають все популярнішими у Польщі», - пише польське видання «Puls Biznesu», передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Видання нагадує, що минулого року на польський ринок прийшли два українські гіганти-виробники кондитерських виробів – компанія «АВК» і корпорація «Рошен». Представники обох українських компаній заявляли тоді, що вони мають намір динамічно увійти на польський ринок і впродовж декількох років завоювати його.

Президент польського кондитерського гіганта «Colian» Ян Колянський говорить, що найбільший потік українських солодощів до країни можна було спостерігати півроку тому.

У свою чергу, директор кондитерської фабрики «Słowianka» Славомір Павловський звернув увагу на те, що польські виробники не в змозі конкурувати з українськими ласощами здебільшого через різницю в ціні.

За словами президента Об’єднання польських виробників шоколадної та кондитерської продукції «Polbisco» Марека Пшеждзяка, проблема нелегкої конкуренції з українськими виробами торкнулася перш за все невеликих підприємств.