Суспільство
24 лютого 2016
Аваков презентував програмний комплекс RICAS
Вчора в Харкові глава МВС презентував програмно-апаратний комплекс аналітичного супроводу оперативно-розшукової діяльності та підтримки прийняття рішень (Ricas).
news-image
Про це він повідомив у Фейсбуці, передає «Є!».
 
Вчора в Харкові ми запустили відразу два найважливіших для реформи правоохоронної системи проекту: у третій, після Львівської та Київської, області вийшли на чергування групи швидкого реагування патрульної поліції в Харківській області; і був презентований програмно-апаратного комплексу аналітичного супроводу оперативно-розшукової діяльності та підтримки прийняття рішень (Ricas), - написав Аваков.


Він розповів, що програмний комплекс розроблений співробітниками Управління інформаційного забезпечення ГУ НПУ (МВСУ) в Харківській області спільно місцевими ІТ-компаніями. Протягом 2012-2014 років розроблено інноваційний комплекс аналітичної обробки інформації різних баз даних з висновком на детальну інтерактивну карту території як об'єктів дослідження, так і результатів аналізу.

З серпня 2014 року комплекс Ricas введений в ГУ НПУ (МВСУ) Харківської області та кількох структурних підрозділах. Штатна чисельність співробітників аналітичного відділу Ricas становить 5 Людина, Середній вік - на 22 роки. Система дозволяє виявити логічні відкриті і приховані зв'язки між заданими об'єктами і відобразити їх як у вигляді геоінформації, так і з використанням числового ряду, - розповів Аваков.

Повідомляється, що система Ricas вбудовується в службу "102" як додаткова опція аналітичної підтримки та може бути використана в роботі диспетчерської системи управління нарядами патрульної поліції "Цунамі". 

Використання системи Ricas в тестовому режимі в декількох підрозділах НПУ Харківської області отримало високі оцінки фахівців, на сьогоднішній день можливості випробувані при розкритті 279 злочинів, - підкреслив Аваков.
Читайте також: Аваков заявив, що буде захищати поліцейського всіма доступними способами