Суспільство
25 лютого 2016
Дніпропетровська влада вирішила добудувати метро
Про це повідомила прес-служба міськради.
news-image

Несподівано міська влада Дніпропетровська заявила про рішення добудувати метро, тому затоплювати підземку не будуть, повідомляє «Є!».

Щоб обговорити деталі будівництва метрополітену представники Європейського Банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) сьогодні провели нараду з представниками міськради.

Незважаючи на свої попередні заяви, в.о. заступника мера Дніпропетровська Дмитро Льохів сказав, що метро добудують вже не за 4, а за 3 роки. І взагалі цей транспорт місту дуже потрібен.

Відомо, що вже провели тендер. За його результатами компанією-забудовником стало турецьке підприємство Limak. Їх субпідрядником виступає Київський метрополітен. Разом з тим, ЄБРР хоче отримати додаткові фінансові гарантії щодо виконання робіт за контрактом.

Зараз Дніпропетровський метрополітен налічує 6 станцій. Пріоритетним в будівництві є відкриття станції "Центральна".

Нагадаємо, два тижні тому в.о. першого заступника мера Дмитро Льохів шокував громадськість заявою про можливе затоплення метро. Ця новина обурила городян. "Дніпрообленерго" попередило, що відключить "Дніпрометробуд" від електроенергії в цю п'ятницю. Через це за 15 днів вода може затопити недобудовані станції, а потім, за прогнозами вчених, і діючі.