Події
26 лютого 2016
У Парижі 24 українців зняли з рейсу до США та анулювали їм візи
З невідомих причин США не підтвердили візи українцям вже в Парижі. Зараз їх не випускають з аеропорту.
news-image

По дорозі з України в США в паризькому аеропорту "Шарль де Голль", де мала бути пересадка 24 пасажирів зняли з рейсу. Про це пише «Є!» з посиланням на "24 Канал".

Цю ситуацію пояснюють тим, що Америка не підтвердила їм візи. Хоча всі люди отримували їх в посольстві США в Києві. У багатьох немає Шенгену, тому з дітьми вони ночували на підлозі однієї з кімнат аеропорту. І сьогодні їх мають депортувати в Україну.

Коли вони вранці віддзвонили, сказали, що до них прийшов консул України у Франції та сказав, що у Франції перебувають всі консульства всіх країн, і вони мають право анулювати будь-яку візу. Ми не розуміємо, як таке може статися. Візи майже у всіх на 10 років. Тур дуже дорогий, і грошей їм зрозуміло ніхто не поверне, - розповіла колега туристки Світлана Гарбар.

Українці, які застрягли в аеропорту Франції, самі розповіли про все, що з ними сталося.

Поки ми не додзвонилися в консульство, нам ніхто нічого не пропонував, тільки після цього нам принесли воду і чай. З нами ніхто не хотів говорити, спілкуватися. Ми знаходимося вже добу в аеропорту, ніхто нічого не пояснює, не розповідає. Я спілкувалася з поліцією, і ніхто нічого не пояснює. нам дали по 5 євро на чай. Тут всі замерзли, серед пасажирів є люди похилого віку, діти. Ситуація для всіх незрозуміла, і ми чекаємо наступного виліт о 19:30. щось сталося в посольстві, оскільки у нас у всіх є візи і вони дійсні. Тур бронювали ще з листопада, всі оплачено. Ставлення у них до України огидне, ми добу сидимо в аеропорту, ніхто не може вийти, не надаються ніякі зручності, ні готелю. всі замерзли і почали хворіти, - розповіла пасажир рейсу Анастасія Рибакова.

Наразі відомо, що до Києва українців відправляють о 19:30. 

За їх словами це найшвидший рейс, який у них є. Хоча в цьому аеропорту літаки літають щогодини, ми просили пересадити нас на рейс МАУ, вони відмовили. Ми хотіли за свої гроші купити квитки, але вони не віддають нам багаж і кажуть, що він полетить тільки тим рейсом, на який вони нам дали квиток, - говорить інша пасажирка.
Читайте також: Задерикуватого пса взяли на службу в аеропорт Мічигана