Світ
28 лютого 2016
У Варшаві десятки тисяч людей вийшли підтримати Леха Валенсу
В мітингу взяли участь близько 50 тисяч осіб.
news-image

Багатотисячна демонстрація і мітинг на підтримку колишнього лідера профспілки "Солідарність" і колишнього президента Польщі Леха Валенси пройшла в суботу у Варшаві, передає ТАСС. Валенса виявився в центрі скандалу через своє ймовірне співробітництво зі спецслужбами під псевдонімом "Болек", повідомляє «Є!».

За даними влади польської столиці, в мітингу взяли участь близько 50 тисяч осіб. В ході акції з трибуни зачитали звернення Валенси, в якому він знову відкинув звинувачення у співпраці зі спецслужбами.

"Ми виступаємо на захист символу польської історії, проти нападок на нього", - сказав, виступаючи перед присутніми, лідер опозиційної партії "Громадянська платформа" Гжегож Схетина.

Документи, що нібито свідчать про те, що Валенса був інформатором спецслужб, були оприлюднені раніше в лютому. Валенса відразу після їх появи заявив про те, що це фальшивки.

Пізніше він визнав, що підписував документи про отримання грошей. Однак стверджує, що робив це, щоб його знайомий співробітник міг забирати ці гроші собі. А сам Валенса запевняє, що ніякої оперативної інформації не передавав.