Політика
29 лютого 2016
Російська партія «Яблуко» передумала віддавати Крим Україні
Про це заявила лідер «Яблука» Емілія Слабунова.
news-image

Голова російської партії «Яблуко», депутат Законодавчих зборів республіки Карелія Емілія Слабунова сказала, що партія зможе вирішити конфлікт з Україною без передачі країні Криму і Севастополя, повідомляє в понеділок, 29 лютого, «Російська служба новин», передає «Є!».

Ми не віддамо Крим, ми говоримо, що потрібно цивілізовано вирішувати ту ситуацію, яка склалася в зв'язку з анексією Криму, - розповіла Слабунова в ефірі радіостанції.

«Російська служба новин» передає, що кандидат в президенти від партії Григорій Явлінський і «Яблуко» пропонують скликати міжнародну конференцію по статусу Криму, а також провести референдум, який зміг би влаштувати всі зацікавлені сторони.

Слабунова в бесіді з радіостанцією серед пунктів в програмі партії згадала виведення країни з ізоляції, зняття «самосанкцій», підтримка бізнесу, захист прав власників.

У грудні 2014 року тодішній голова партії Сергій Мітрохін говорив наступне: "Ми хочемо просто повернути Україні Крим». В інтерв'ю він розповідав, що рішення просто «взяти і повернути» спричинить за собою громадянську війну, тому необхідно провести референдум «по-людськи».

Читайте також: В Європарламенті розпочався «український тиждень»