Світ
29 лютого 2016
У Фінляндії в цей день незаміжні жінки могли запропонувати одруження вподобаним чоловікам
Традиція народилася у XIX столітті.
news-image

В середні віки в Фінляндії думка про те, що жінка може зробити пропозицію чоловікові, була абсолютно обурливою і абсурдною, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Але, 29 лютого вважалося днем, коли світовий устрій вивертався навиворіт і у цей день могли відбуватися найнезвичайніші  речі. Тому і на відчайдушну жіночу поведінку дивилися крізь пальці.

На жіноче сватання не можна було прямо відмовляти, однак в тому випадку, якщо дівчина не здавалася привабливою супутницею життя, було доречно відкупитися від неї хорошим подарунком. Таким, наприклад, вважався відріз вовни або льону на спідницю.

У Фінляндії традиція свататися до чоловіків у високосний рік - не така вже й стара, її коріння сягає у XIX століття. Практикували подібні сватання як міські мешканки, так і селянки.

Ще на початку двадцятого століття 29 лютого по всій Фінляндії влаштовувалися «високосні танці», під час яких старі діви і незаміжні жінки могли сподіватися зустріти нареченого. Одним з популярних танців був, наприклад, котильон - і зрозуміло, дами запрошували кавалерів.

На сьогоднішній день традиція, згідно з якою незаміжні жінки можуть сміливо зробити пропозицію холостому чоловікові, - це просто кумедний пережиток минулого, тим не менше, ніхто не забороняє всерйоз скористатися можливістю.

Читайте також: Незабаром в італійському метро можна буде зануритися у віртуальне море (фото)