Події
2 березня 2016
«Азовець» Краснов визнав, що контактував із зарубіжними спецслужбами
Глава Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов дійсно мав контакти із зарубіжними спецслужбами.
news-image

Про це він сам заявив на прес-конференції в Києві 2 березня, передає «Є!».

За його словами, про всі контакти з представниками зарубіжних спецслужб повідомляв українським спецслужбам.

З приводу моїх відносин зі спецслужбами інших держав я відразу повідомляв спецслужбам (українським  спецслужбам- прим.ред.), - сказав він.


При цьому він підкреслив, що про свої контакти повідомляв не СБУ.

Крім СБУ є багато інших спецслужб, - додав Краснов.

Крім того, Краснов зазначив, що такі контакти не є чимось винятковим для громадських активістів. 

Проте він відмовився коментувати інформацію СБУ про його поїздку в Білорусь, під час якої, за твердженням представника Олександра Ткачука СБУ, Краснов контактував з куратором з російських спецслужб.

Я б не хотів це коментувати зараз, - зазначив Краснов.


Він також наполягає на тому, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за участь в Революції Гідності 2013 -2014 роки, а також за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

Нагадаємо, Станіслав Краснов був затриманий бійцями СБУ ввечері 28 лютого. Разом з ним була затримана його подруга Оксана Шелест.

Пізніше в спецслужбі заявили, що Краснов співпрацював з ФСБ, за завданням якої готував теракти в Херсонській області. Однак Краснову офіційно висунули тільки одне звинувачення - незаконне зберігання зброї, не пред'явивши доказів шпигунства. У ніч на 2 березня Краснова відпустили на свободу. Подальша його доля вирішиться на засіданні суду 2 березня.

У той же час, прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що стосовно Краснова можуть з'явитися "нові підозри".

Читайте також: У СБУ заявили, що Краснова «відпустили, але не звільнили»