Політика
2 березня 2016
Американський генерал та сенатори попросили уряд США надати Україні зброю
Керівник Європейського командування США і Верховного головнокомандування Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав звернувся з рекомендаціями до уряду США щодо надання Україні зброї.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це сьогодні на власній сторінці у Facebook повідомили у посольстві США в Україні.

За даними дипломатів, Брідлав виступив на слуханнях Сенатського комітету з питань збройних сил та розповів про потенційну загрозу силам НАТО з боку Росії.

При цьому на запитання Джона Маккейна, чи підтримує генерал надання зброї Україні, Брідлав заявив, що "США не повинні виключати ніяких інструментів для захисту від РФ". За його словами, він вже тиждень тому звернувся до уряду з проханням надати Україні зброю.

Ситуація вимагає негайної реакції. Росія - це проблема. Ви представили свої рекомендації. Цей комітет більше року тому погодився: потрібно надати озброєння Україні, щоб українці могли себе захистити. Але цього поки не відбулося. Тому я хочу закликати адміністрацію підтримати Україну, взяти до увагу Ваші рекомендації. Треба діяти без зволікань. Ми бачимо, як Росія порушила Будапештський меморандум, і бачимо агресію Росії. Час підтримати народ України ", - підкреслила сенатор Келлі Айотт
Читайте також: Російське посольство в США хоче навчити американських школярів «русскому миру»