Резонанс
2 березня 2016
Олійник прокоментував інцидент у СІЗО
Патрульний Олійник розповів подробиці бійки у загальному блоці в СІЗО.
news-image

В інтерв'ю каналу 112 Сергій Олійник - патрульний поліцейський, підозрюваний у вбивстві пасажира BMW - розповів подробиці свого перебування у СІЗО, передає «Є!»


"Перед тим, як доставити мене в суд, з незрозумілих причин мене помістили загальну камеру, де відбувають покарання... де укладено інші затримані. Зі словами: "Сміття, ти в'язав братву" на мене накинувся чоловік з наколками і здійснив кілька ударів в область голови. Я, відступаючи, щоб уникнути зіткнення, спіткнувся, впав, це не зупинило нападника і він здійснив кілька ударів. Працівники СІЗО, почувши бійку, відкрили двері", - заявив Олійник.

Нагадаємо, апеляційний суд міста Києва замінив арешт Олійника на домашній. На судовому засіданні були присутні мер Києва Віталій Кличко, глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, нардеп Антон Геращенко. 

Нагадаємо, що в Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по BMW. В результаті загинув 17-річний юнак, який в компанії трьох інших чоловіків в нетверезому стані знаходився в цьому автомобілі. Столична прокуратура відкрила за цим факту кримінальне провадження. Патрульних поліцейських, які брали участь в переслідуванні автомобіля-порушника, усунули від виконання обов'язків до закінчення розслідування, а одному з них - Олійнику - пред'явлено звинувачення в перевищенні повноважень і умисному вбивстві підлітка. Печерський районний суд заарештував його на два місяці.