Світ
2 березня 2016
Китайці готові замінити турецьких будівельників у Росії
Китайські будівельні компанії готові замінити турецьких будівельників.
news-image

Про це заявив президент Асоціації будівельників Росії Микола Кошман, пише «Є!». Як передає «Інтерфакс», за словами Кошмана, з такою ініціативою виступив радник з питань торгівлі та економічних питань Посольства КНР в Росії Чжан Ді.

У роботі турецьких і китайських компаній є одна суттєва відмінність - це питання фінансування. Китайці в Росії завжди працювали за бюджетні гроші за передоплатою. В ході наших переговорів китайська сторона погодилася працювати через свої кредитні організації, - уточнив Кошман, додавши, що будівельники з Туреччини працювали в РФ через дев'ять турецьких банків.

Також Кошман зауважив, що під час переговорів з компаніями з КНР «знадобиться домовлятися про облік взаємних інтересів, наприклад в міграційній сфері та за технологічними стандартами». За даними Кошмана, в Росії зараз працюють 10-15 китайських будівельних фірм.

Нагадаємо, влада РФ обмежили роботу турецьких компаній в рамках санкцій, які діють з 1 січня 2016 року. Тепер будівельники повинні отримувати в російському уряді спеціальні дозволи на нові контракти. На старі контракти обмеження не поширюються.

 

Читайте також: Росія заборонила турецьким компаніям займатися будівництвом і туризмом