Події
3 березня 2016
У Маріуполі робили закордонні паспорти для «ДНР» - СБУ
Перевіряється інформація щодо отримання паспортів учасниками незаконних збройних формувань бойовиків.
news-image

Співробітники СБУ викрили масштабну корупційну схему, організовану високопосадовцями Державної міграційної служби у Донецькій області, передає «Є!» із посиланням на прес-службу СБУ.

Чиновники через "дружні" туристичні фірми оформляли за прискореною процедурою закордонні паспорти місцевим мешканцям. Вартість "послуги" стартувала від двох тисяч гривень.

Правоохоронці задокументували численні випадки заочного оформлення закордонпаспортів громадянам, які перебувають на тимчасово окупованих терористами територіях. Готові документи кур’єрами переправлялися до т.зв. "ДНР". Перевіряється інформація щодо отримання паспортів учасниками незаконних збройних формувань бойовиків, - йдеться в повідомленні відомства.

Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою затримали у робочому кабінеті одного з керівників міграційної служби під час отримання від посередника понад десяти тисяч гривень за видачу паспортів.

Під час обшуків у службових кабінетах міграційної служби та в офісах турфірм правоохоронці вилучили сто двадцять тисяч гривень, чотирнадцять тисяч доларів США та документацію, що підтверджує незаконну видачу паспортів.

Чиновнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, його затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: Кримського татарина оштрафували за фото з українським прапором