Київ
3 березня 2016
Зеленбудівці звернулися до киян із проханням не зривати і не купувати первоцвіти
У «Київзеленбуді» нагадали, що первоцвіти належать до рідкісних та зникаючих видів рослин, більшість з яких занесені до Червоної Книги України.
news-image

У прес-службі КО "Київзеленбуд" звернулися до киян із проханням не купувати і не зривати первоцвіти, передає «Є!»

Краса весняних первістків спокушує їх зірвати, внаслідок чого порушується коренева система поляни первоцвітів, а також не дозріває насіння. Долучаючись до купівлі у метро чи на зупинках громадського транспорту, кожен може стати співучасником «знищення природи». Просимо уникати таких прикрих випадків та не купувати первоцвіт, - зазначили у прес-службі.

У «Київзеленбуді» нагадали, що первоцвіти належать до рідкісних та зникаючих видів рослин, більшість з яких (шафрани, крокуси, підсніжники, білоцвіт, сон-трава, черемша) занесені до Червоної Книги України.

Крім того, у відомстві повідомили, що в рамках загальнодержавної операції «Первоцвіт», на підприємствах КО «Київзеленбуд» створені мобільні патрульні групи по виявленню фактів знищення ранньоквітучих рослин.

До мобільних патрульних бригад залучені працівники ГУ МВС у м. Києві. Бригадири мобільних патрульних служб щотижня звітують про проведену роботу, кількість виявлених порушень, збитки та вжиті заходи щодо відшкодування цих збитків.