Світ
3 березня 2016
«Нічні вовки» знову хочуть приїхати до Польщі
До Польщі мають намір приїхати російські мотоциклісти з клубу «Нічні вовки», що підтримали анексію Криму.
news-image

До Польщі мають намір приїхати російські мотоциклісти з клубу "Нічні вовки", що підтримали анексію Криму. Про це повідомляє Радіо Польща, передає «Є!».

Байкери з Росії хочуть відвідати прем'єру документального фільму про польський мотоклуб "Катинський мотопробіг", яка відбудеться у суботу, 5 березня.

Інформацію про намір російських байкерів приїхати до Варшави підтвердив лідер клубу "Катинський мотопробіг" Віктор Венгжин. За словами Венгжина, він не володіє інформацією, хто саме з мотоклубу "Нічні вовки" приїде до Варшави і чи буде серед них лідер російських байкерів Олександр "Хірург" Залдостанов. 

Також лідер "Катинського мотопробігу" не повідомив, яким чином мотоциклісти з Росії будуть перетинати польський кордон.

Нагадаємо, в квітні минулого року МЗС Польщі не впустив на територію країни організовану групу мотоциклістів, до складу якої повинні були увійти учасники клубу "Нічні вовки". Російські байкери брали участь в мотопробігу Москва – Берлін, присвяченому ювілейнму Дню перемоги.

Тоді прем'єр-міністр Польща Єва Копач заявила, що сприймає мотопробіг клубу "Нічні вовки" як провокацію. Багато польських політиків і громадських діячів закликали керівництво держави перешкодити в'їзду в Польщу байкерів з клубу "Нічні вовки", оскільки вони пропагують ідеї нетерпимості та підтримують анексію Криму Росією.

Читайте також: Офіцер, що відповідав за організацію харчування на Широколанівському полігоні, відправився на гауптвахту