Світ
3 березня 2016
Via Carpatiа. 9 країн заявили про намір побудувати новий автошлях у Європі
Заяву у цій справі підписали у Варшаві представники 9-ти європейських країн, у цьому й Україна.
news-image

Представники дев'яти країн підписали спільну заяву про намір побудови автошляху Via Carpatiа, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Згідно з планами, шлях Via Carpatiа (або його відгалуження) проходитиме через територію Литви, Польщі, України, Угорщини, Болгарії та Туреччини.

Ідея побудови такого автошляху виникла 10 років тому. 

Спікер польського Сейму Марек Кухцінський заявив, що тепер бажання взяти участь в проекті висловило удвічі більше країн, ніж у 2006 р.

Міністр інфраструктури та будівництва Польщі Анджей Адамчик підкреслив, що сьогодні усі країни прагнуть побудувати новий автошлях через Європу.

Вони декларують всі можливі дії заради того, щоб знайти джерела фінансування цього інвестиційного проекту. Але перш за все, вони визнали, що кошт цього проекту є необхідним, щоб стимулювати економіку кожної з наших держав - сказав міністр інфраструктури.

Анджей Адамчик підкреслив, що кошт 1-го кілометра побудови автошляху не повинен перевищити середнього кошту в ЄС. Втім, не відомо коли мала б розпочатися побудова окремих відрізків траси. Міністерство не подає також можливого терміну завершення будівництва. 

Читайте також: Збірна України з біатлону у змішаній естафеті чемпіонату світу фінішувала за крок від п'єдесталу