Події
4 березня 2016
Ранкова трагедія на Тернопільщині: двоє вбитих, один поранений - коментар поліції (фото, відео)
Стрілянину влаштував житель Львівської області, який дізнався, що його колишня співмешканка живе з іншим чоловіком.
news-image

Сьогодні о восьмій годині до чергової частини Тернопільського відділення поліції надійшло повідомлення від жителя села Петриків, про те, що в дворі сусіднього будинку чутно постріли, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУНП в Тернопільській області.

На місці події поліцейські з’ясували, що є потерпілі. Було знайдено чоловіка з вогнепальним пораненням.  Потерпілий 1974 року народження. Зараз він перебуває у реанімаційному відділенні лікарні.

За попередніми даними, стрілянину влаштував житель Львівської області. Чоловік приїхав до Петриків до жінки, з якою раніше співмешкав. Довідавшись, що остання живе з іншим, влаштував розбірки. Він спочатку кинув вибуховий предмет у вікно будинку, де на той час були діти. На щастя, тоді ніхто не постраждав. Далі взяв до рук гладкоствольну мисливську рушницю з якої поранив чоловіка колишньої, - йдеться в повідомленні відомства.

Але на цьому ревнивець не зупинився. Взявши у заручники  81-річного господаря, забарикадувався у підсобному приміщенні.

На місце події прибули бійці спецпідрозділу «Сокіл» тернопільської поліції, було оголошено операцію «Грім». Поліцейські вели переговори, намагалися зробити все можливе, аби визволити заручника та змусити нападника здатися, проте не вдалося. Зловмисник підірвав гранату, завдавши смертельних поранень старенькому пенсіонерові та собі, - повідомили у прес-службі.

На місці події тривають слідчі дії. Ніхто з місцевих жителів та працівників поліції не потерпів.  

Розпочато кримінальні провадження за частиною першою статті 115 - умисне вбивство, статтями 263 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та 146 - незаконне позбавлення волі або викрадення людини ККУ.