Світ
4 березня 2016
Vive Charlie : Якщо карикатуру на няню проігнорують, ми намалюємо ще
Автор британського журналу прокоментував свій малюнок, опублікований після вбивства чотирирічної дівчинки в Москві.
news-image

Творець карикатури на няню, що вбила в Москві чотирирічну вихованку, в ексклюзивному інтерв'ю LifeNews розповів про задум своєї роботи, передає «Є!». Автор стверджує, що хотів лише розповісти співвітчизникам про трагедію, що сталася в Росії, але не прагнув проявити неповагу до жертви і її рідних.

- У Великобританії тільки ті, хто бачив карикатуру Vive Charlie і подальшу реакцію, знають про подію, - говорить автор. - Зрозумійте, що моєю метою було допомогти людям дізнатися про саме вбивство, а зовсім не про його жорстокість. Тим більше я не хотів проявляти неповагу. Мої найщиріші співчуття сім'ї убитої дитини.

Карикатурист не заперечує провокаційності свого малюнка. Проте вважає його публікацію виправданою, якщо тільки таким чином можна звернути увагу громадськості на подію.

- Так, моя робота провокаційна. Якщо це шокує, злить або розчаровує, викликає в людях стурбованість, тоді, вважаю, це варто публікувати. Карикатура на няню спровокувала сотні гнівних листів із загрозами, які люди присилали з Росії. І все ті, хто написав їх, вважають, що ми прославляємо вбивцю, - сказав карикатурист.

І на завершення додав: 

- Цілком можливо, що ми намалюємо ще карикатуру. Все залежить від реакції ЗМІ і суспільства по цій ситуації. Якщо вони продовжать ігнорувати те, що сталося, ми знову зробимо карикатуру.