Інтернет
4 березня 2016
«Антивірус» Касперського насправді є вірусом ФСБ - американська розвідка
Американська розвідка офіційно рекомендувала промисловим компаніям не використовувати антивірус Касперського, оскільки він є насправді вірусом.
news-image

Про це йдеться в повідомленні розвідуправління міністерства оборони США, яке, як пише The Washington Free Beacon, було розіслано в Пентагоні, передає «Є!».

У попередженні військового відомства США говориться про те, що софт від ФСБ можуть вільно «зламати» чекісти-хакери.

Як пише видання з посиланням на джерело в Пентагоні, небезпека може загрожувати компаніям, що працюють в сфері електро- і водопостачання, а також інших промислових секторах.

У відомстві вважають, що ПО дозволяє ФСБ отримати доступ до систем управління та збору даних, а також до програм, які відповідають за роботу електро-, нафто- і газових мереж, водопроводу, очищення стічних вод і гребель.

Крім того, американські чиновники повідомили, що спецслужби Росії і Китаю займаються «кіберрозвідку» в промислових мережах для проведення майбутніх атак.

Сьогодні цей «антивірус» добровільно встановлений на понад 400 млн. по комп'ютерах всьому світу.

Нагадаємо, що восени 2015 року Кабінет міністрів України відповідно до рішення РНБО, доручив Державній службі спецзв'язку і телекомунікацій невідкладно відключити оновлення програми "Лабораторія Касперського" і припинити її використання в органах державної влади.

Раніше агентство Bloomberg з посиланням на одкровення колишніх і нинішніх працівників компанії писав, що співробітники «Лабораторії Касперського» співпрацюють з ФСБ.

За інформацією агентства, співробітники «Лабораторії Касперського» допомагають ФСБ в розслідуванні кримінальних злочинів, використовуючи інформацію про клієнтів.

 

Читайте також: Яценюк заборонив комп'ютерне забезпечення "Касперського" для чиновників