Суспільство
4 березня 2016
Мусульмани Москви зібрали кошти для батьків вбитої нянею дитини
Збір коштів проходив в чотирьох мечетях і семи громадських центрах.
news-image

Збір коштів для батьків дитини, що була жорстоко вбита нянею, пройшов сьогодні після п'ятничного намазу в мечетях і мусульманських громадських центрах Москви, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Багато віруючих відгукнулися на ініціативу столичного Духовного управління мусульман (ДУМ), але назвати точну суму зібраних коштів в ДУМ відмовилися.

Багато хто залишився небайдужим до події і взяв участь в акції. Вирішено суму зібраних пожертвувань не називати, - повідомили в прес-службі ДУМ Москви.

Збір коштів проходив в чотирьох мечетях і семи громадських центрах, при яких немає мечетей, але ведеться активна релігійна і громадська діяльність. Всі зібрані кошти будуть передані батькам загиблої дитини.

Ініціатор благодійної акції, голова ДУМ Москви Ільдар Аляутдінов зазначив, що ця акція - "символ духовного єднання перед лицем горя однієї сім'ї і всього враженого до глибини душі російського суспільства".

Імам шкодує, що "злочин, що виходить за рамки розуміння з точки зору як загальнолюдської моралі, так і релігії, підноситься як такий, що зробила людина, яка відносить себе до ісламського віросповідання".
Нагадаємо, Головне слідче управління СК РФ по Москві пред'явило сьогодні офіційне звинувачення у вбивстві 4-річної дівчинки громадянці Узбекистану Гульчехрі Бобокуловій 1977 року народження, яка працювала в родині нянею.

Читайте також: Тепер ФСБ РФ наполягає, що вбивство нянею 4-річної дівчинки було терактом