Суспільство
6 березня 2016
Сергій Тарута: «Смерть Надії Савченко означає початок повномасштабної війни»
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
news-image

Сергій Тарута заявив, що ні українська влада, ні світова спільнота не розуміє катастрофічних наслідків, до яких може привести смерть героїчної Надії Савченко, повідомляє «Є!».

На думку Тарути, смерть Надії в російській в'язниці стане імпульсом, подібним розстрілу Небесної Сотні. Ця трагедія запустить некеровані процеси, які можуть обернутися масовим кровопролиттям або повноцінної війною в регіоні.

Тарута стверджує, що вже відправив лист президенту з проханням звернутися до президентів Німеччини та Франції з вимогою негайно розпочати тиск на Путіна. Він підкреслив, що порятунок Надії Савченко вимагає не менших зусиль, ніж ті, які були докладені лідерами цих країн для підписання Мінських угод.

Тарута підкреслив, що в разі смерті Надії Савченко, Україна не зможе гарантувати безпеку співробітників посольства та російських компаній. Смерть Надії неминуче призведе до ескалації військового конфлікту на сході, цивільних акцій протесту та дестабілізації обстановки в країні. Фактично, смерть Надії означає початок повномасштабної війни.