Політика
9 березня 2016
Євродепутати склали «список Савченко» з Путіним на чолі
Вони пропонують ввести персональні санкції проти 29 осіб, відповідальних за викрадення і незаконне ув’язнення Надії Савченко.
news-image

Депутати Європейського Парламенту направили верховному представнику Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Федеріці Моґеріні лист з пропозицією ввести персональні санкції щодо 29 осіб, відповідальних за викрадення і незаконне ув'язнення української льотчиці і народного депутата України Надії Савченко. Про це в «Твіттері» написав польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Всі 29 зазначених в «списку Савченко» осіб є громадянами Росії. Вони розділені на три групи: відповідальні за політичне рішення про викрадення Савченко; ті, хто фальсифікував докази її вини під час досудового слідства; ті, хто представляв фальшиві докази в суді.

Всім присутнім в списку пропонують заборонити в'їзд в країни ЄС, заблокувати їхні рахунки і накласти арешт на їх власність, що знаходиться в ЄС.

Список очолює президент Росії Владімір Путін. Крім того, в списку є директор Федеральної служби Безпеки Росії Алєксандр Бортніков, голова Слідчого комітету Алєксандр Бастрикін, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Алєксєй Пушков, ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький, а також прокурори і судді, що брали участь в процесі Савченко.

Читайте також: 78-річна матір Савченко дісталася до Ростова - нардеп