Політика
9 березня 2016
Лавров повідомив, що до Савченко не допустили українських лікарів «через ії поведінку в суді»
Суддею прийнято рішення до 21 березня скасувати всі відвідування Надії Савченко.
news-image

"Зухвала поведінка підсудної Надії Савченко в ході судового засідання унеможливила надання доступу до неї українським лікарям". Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров по телефону міністру МЗС України Павлу Клімкіну, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Як відзначили в МЗС РФ, телефонна розмова відбулася за ініціативою української сторони.

Глава МЗС України поставив питання про доступ українських лікарів до Савченко для її медичного огляду, повідомили в російському дипвідомстві.

Климкіну було сказано, що російською стороною були зроблені кроки для того, щоб задовольнити клопотання про відвідування Савченко українськими лікарями як виняток, виходячи з принципів гуманізму. Суддя Донецького міського суду, де розглядається кримінальна справа щодо Савченко, була готова надати українським медикам доступ до підсудної вже 9 березня. Однак зухвала поведінка Савченко в ході проведеного в той же день судового засідання і її образливі висловлювання на адресу суду змінили ситуацію, зробивши неможливим здійснення такого візиту, - вказується в повідомленні МЗС РФ.
Як наслідок, суддею прийнято рішення до оголошення вироку 21 березня скасувати всі відвідування підсудної. Що стосується здоров'я Савченко, про яке останнім часом не перестають турбуватися українські та західні політики і журналісти, то воно не викликає побоювань. Савченко почувається нормально, займається фізкультурою. Вона знаходиться під постійним наглядом російських лікарів, - стверджують у відомстві.
Читайте також: Німеччина приєдналася до вимог щодо звільнення Савченко