Події
10 березня 2016
Кабмін планує погасити заборгованість кримськотатарського телеканалу ATR
Яценюк розпорядився виділити з бюджету 5 млн грн на оплату боргу ATR перед шведською компанією.
news-image

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів України, Міністерству інформаційної політики України та Міністерству соціальної політики України виділити 5 млн. гривень на оплату боргу кримськотатарського телеканалу ATR перед шведською компанією SES ASTRA AB (супутник Astra A4), пише «Є!».

Про це він заявив в ході засідання Кабінету Міністрів 10 березня, повідомляє прес-центр Мінінформполітики.

«Я прошу Міністерство фінансів спільно з Міністерством інформаційної політики ... щоб ми швидко погасили борг в 5 млн гривень», - сказав прем'єр.

Прем'єр-міністр зазначив, що дане доручення стосується і Мінсоцполітики як розпорядника коштів державного бюджету на підтримку кримських татар.

За словами Міністра інформаційної політики Юрія Стеця, в ході переговорів зі шведською компанією SES ASTRA AB, якою телеканал заборгував близько 10 млн гривень, була досягнута домовленість, що діяльність ATR не буде зупинена до вирішення питання із заборгованістю.

«Не дивлячись на те, що це комерційний телеканал, влада України повинна гарантувати і знайти кошти в бюджеті країни для того, щоб єдиний в світі кримськотатарський телеканал, який сповідує чесність і говорить про гідність кримськотатарського народу, не пропав з ефіру», - підкреслив Стець.

Нагадаємо, раніше з'явилася загроза припинення мовлення телеканалу ATR на Крим через нестачу коштів на оплату супутника. Але Міністерство інформаційної політики України підтримало ATR і запропонувало погасити борг телеканалу ATR за рахунок бюджетних коштів.