Світ
11 березня 2016
Фінські фермери влаштують тракторний марш-протест на Гельсінкі
В акції візьмуть участь кілька тисяч чоловік і понад 500 тракторів.
news-image

Сьогодні в Гельсінкі відбудеться великомасштабна акція протесту фінських фермерів, організована організацією сільгоспвиробників MTK, передає  «Є!» із посиланням на Yle.

Демонстрація запланована на 11.00 - до цього часу на Сенатську площу в центрі фінської столиці з'їдуться на своїх тракторах сотні фермерів з усіх кінців країни.

За словами голови MTK Юхи Мартті, в акції протесту візьмуть участь кілька тисяч чоловік і понад 500 тракторів.

Своєю акцією фермери хочуть привернути увагу влади до проблем сільського господарства, зокрема, до труднощів з отриманням субсидій, а також до низької рентабельності своєї праці. Проблеми фінських фермерів викликані декількома причинами, в тому числі, російським продовольчим ембарго, зниженням закупівельних цін, а також бюрократією, пов'язаної з виплатою субсидій.

У MTK заявляють, що ситуація на фермах погіршується з кожним днем. Фермери зазнають труднощів з поверненням кредитів, через несвоєчасну оплату рахунків на деяких фірмах відключили електрику, і вже відомо про перші випадки банкрутства.

За словами глави MTK Юхи Мартті, фермери відчувають, що влада абсолютно байдужа до їх проблем.

MTK висунув до уряду кілька вимог. У їх числі, зокрема, вимога про те, щоб ЄС виплатив фермерам справедливі компенсації за втрати, викликані російським продовольчим ембарго, а також налагодив нормальні економічні відносини з Росією.

Читайте також: Львів'яни присвятили Надії Савченко виконання Гімну України (відео)