Україна
11 березня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

Ключові події 11 березня

Українські політв'язні

Міністерство юстиції РФ заявило, що протягом місяця відповість Україні чи можлива передача українських політв'язнів. Така заява російського відомства обумовлена тим, що офіційний термін розгляду подібних документів становить 30 днів. Нагадаємо, за даними Мін'юсту України, як мінімум 29 українських політв'язнів тримають за ґратами росіяни. Найбільшого резонансу набули справи Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка. Більша частина українських в’язнів були заарештовані під час російської анексії Криму.

Чиновники вкрали 7 млн на будівництві військових укріплень

Національна поліція розпочала кримінальну справу проти посадовців Волинської облдержадміністрації які привласнили 7 мільйонів гривень під час будівництва фортифікаційних споруд. Про це йдеться у повідомлені Нацполіції. За даними правоохоронців посадові особи Волинської ОДА та будівельних організацій отримали бюджетне фінансування на будівництво укріплень. Проте, замість залізобетонних конструкцій для захисту українських вояків підрядники використали звичайні металеві контейнери, які значно дешевші та не забезпечують потрібного захисту.

«Таким чином, в результаті безпідставного зменшення реальних витрат бюджетних коштів, вказаними посадовими особами привласнено 7 мільйонів гривень», - заявили в поліції.

За даним фактом військовою прокуратурою Донецького гарнізону відкрито кримінальне провадження, чиновникам загрожує від 7-ми до 12-ти років тюрми.

Звільнення Шокіна і Яценюка

Антикорупційний комітет підтримав постанову №4122 про звільнення Генпрокурора Віктора Шокіна. Про це повідомив нардеп Ігор Артюшенко.

«Депутати визнали проект постанови про звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна таким, що відповідає антикорупційному законодавству», – Артюшенко.

Депутат також розповів, що члени Комітету ініціювали створення робочої групи, яка підготує для Мінфіну і Уряду нову інструкцію щодо майнової перевірки чиновників. Крім того, за словами Ігоря Артюшенко Антикорупційний комітет підтримав проект постанови про відставку Арсенія Яценюка.

Погіршення здоров'я Савченко

Через сухе голодування у Надії Савченко почались значні проблеми зі здоров'ям. Про це повідомив адвокат української бранки Микола Полозов. Юрист написав на своїй сторінці у facebook, що українська льотчиця знаходиться в критичному стані.

«Вчора її рвало водою, яку вона намагалася пити. Крім цього стан її і без того виснаженого здоров'я стає все гірше. Позначається стара проблема з каменями у нирках, загострена стресом для організму у вигляді голодування . Висока температура, яка не спадає вже кілька днів свідчить, як мінімум, про серйозне запалення внутрішніх органів», — пише адвокат.

Нагадаємо вчора Надія Савченко прийняла рішення зупинити загрозливе для її здоров'я сухе голодування.

Євген Ігнатенко