Шоу-біз та культура
13 березня 2016
Ірина Алфьорова відзначає ювілей
Першою роллю актриси в кіно стала роль Даші в телеепопеї «Ходіння по муках».
news-image

13 березня відзначає 65-річчя актриса театру і кіно, народна артистка Росії Ірина Алфьорова, передає «Є!».
Ірина Алфьорова закінчила ГІТІС. У 1976-1993 роках - актриса театру "Ленком". З 1993 року - актриса театру "Школа сучасної п'єси".

Першою роллю Алфьорової в кіно стала роль Даші в телеепопеї «Ходіння по муках». Режисер Василь Ординський поставив актрисі умову, що паралельно зі зйомками грати в театрі вона не повинна, і не дивлячись на те, що її запрошували в свої трупи відразу кілька московських театрів, вона погодилася. Пізніше критики і публіка називають цю її роботу однієї з кращих.

Наступна велика роль в кіно - Констанція в пригодницькому фільмі «Д'Артаньян і три мушкетери». Фільм мав величезний успіх, і участь в ньому принесло Алфьорової ще більшу популярність у глядачів.

Коли Ірина Алфьорова була студенткою першого курсу, на прийомі в посольстві Болгарії вона познайомилася з Бойком Гюровим, сином посла, студентом МДІМВ. Незабаром вони одружилися і переїхали на батьківщину чоловіка в Болгарію. У 1974 році у пари народилася дочка Ксенія. Потім було розлучення і повторний шлюб з Олександром Абдуловим. Але і він закінчився розлученням. На зйомках картини "Зірка шерифа" Ірина Алфьорова працювала з актором Сергієм Мартиновим, за якого вийшла заміж. Вони разом вже 24 роки.