Світ
14 березня 2016
В Іспанії трапилась одна з найбільших за останні десятиліття крадіжок картин
Загальна вартість картин становить близько € 30 млн.
news-image

П'ять картин ірландського художника-експресіоніста Френсіса Бекона (1909-1992) були вкрадені з приватного будинку в центрі іспанської столиці. Про це повідомила газета El Pais, передає «Є!».
За інформацією видання, дана крадіжка, яка сталася ще в червні минулого року, стала однією з найбільших за останні десятиліття. Відзначається, що будинок, в якому знаходилися твори мистецтва, розташовується в спокійному районі Мадрида недалеко від будівлі іспанського сенату. Картини, вартість яких становить близько € 30 млн, належали другу Бекона.
Незважаючи на те, що злочин стався близько дев'яти місяців тому, ні поліція, ні сам власник робіт не оприлюднили раніше дану інформацію. Підкреслюється, що в той день злодії скористалися тим, що в будинку нікого не було протягом декількох годин. Злочинцям вдалося відключити сигналізацію і покинути будівлю непоміченими разом з творами мистецтва. Ніхто з сусідів не бачив і не чув нічого незвичайного.
Правоохоронні органи Іспанії ведуть пошуки картин як в королівстві, так і за його межами. За попередньою інформацією, роботи Бекона до сих пір знаходяться на території країни.

Френсіс Бекон є майстром фігуративного живопису. Ключовою темою в його роботах стало людське тіло. Картини художника високо цінуються у колекціонерів з усього світу. Так, в 2015 році диптих Бекона "Два ескізи до автопортрету" (Two Studies for Self-Portrait, 1977) був проданий в британській столиці за $ 22,4 млн.

Читайте також: Курс валют на 14 березня