Світ
14 березня 2016
У Кот-д'Івуарі при атаці на пляж поранено керівника групи українських миротворців
Жінка отримала поранення в обличчя.
news-image

Керівник групи українських миротворців Олена Ляхова отримала поранення під час теракту, що стався в неділю на пляжі курортного міста Гранд-Бассам (Республіка Кот-д'Івуар). Про це повідомили в Департаменті консульської служби МЗС, передає «Є!».

Як повідомив почесний генеральний консул України в м. Абіджане Айман Захер, керівник крупи миротворців майор Ляхова отримала поранення в обличчя, - йдеться в повідомленні департаменту.

Зараз вона перебуває в госпіталі, загрози її життю немає. 

Зазначається, що українку успішно прооперували. Про це повідомив у своєму Твіттері посол України в Сенегалі (який курирує також Кот-д'Івуар) Олександр Овчаров. Він також уточнив, що йдеться про серйозне поранення, стан потерпілої - тяжкий.

Під час теракту в Гранд-Бассам (Кот-д'Івуар) отримала важке поранення майор поліції О. Ляхова, керівник групи українських миротворців. Операція пройшла успішно, стан важкий, але стабільний. Бажаємо Олені якнайшвидшого одужання і молимося за її здоров'я, - написав він.

Інформація про інших постраждалих серед українських громадян наразі відсутня.

 Нагадаємо, 13 березня 2016 року терористи розстріляли туристів на пляжі курорту. У той момент там  була присутня також група українських миротворців зі складу поліцейської Місії ООН в Кот-д'Івуарі.

Читайте також: В Іспанії трапилась одна з найбільших за останні десятиліття крадіжок картин