Події
14 березня 2016
У справі росіян Єрофєєва і Александрова шукають нового адвоката
Соколовська заявила, що не має нової інформації щодо зникнення Юрія Грабовського.
news-image

У зв'язку зі зникненням Юрія Грабовського - адвоката затриманого в Україні росіянина Олександра Александрова - для підсудного підшукують нового захисника. Про це російському агентству ТАРС повідомила адвокат  росіянина Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська, передає «Є!».

Ми зараз шукаємо нового адвоката. Це складно, так як договір повинен бути підписаний спочатку з родичами Александрова, так як до нього самого немає доступу. Це питання буде узгоджено з ним на засіданні Голосіївського суду, - сказала вона.

Соколовська заявила, що не має нової інформації стосовно зникнення Юрія Грабовського.

На жаль, у мене немає нової інформації. Він у розшуку, його справу веде поліція Одеси, а також Києва, але поки відомостей про його місцезнаходження немає. Відомо, що він не залишав територію України, - зазначила адвокат.

Вона також зазначила, що зараз важко знайти адвоката, який "після всіх подій погодився б виступити захисником у справі росіян".

Як відзначають експерти, при призначенні нового адвоката, суд повинен дати йому час для вивчення матеріалів справи, що суттєво затягне судовий процес. Терміни вивчення матеріалів не регламентовані кримінально-процесуальним кодексом України, однак якщо адвокат занадто довго вивчає матеріали справи, то суд має право встановити обмежений термін.

У даний час справа росіян розглядається в Голосіївському райсуді Києва. Раніше суд ухвалив рішення про продовження арешту затриманих до 9 квітня.

Читайте також: Одеська поліція завела карну справу щодо зникнення адвоката ГРУшників за статтею вбивство