Війна
15 березня 2016
Бойовики у травні організовують підозрілу «Хресну ходу руськими землями Донбасу»
Керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук назвав таку ходу провокацією.
news-image

Про це він написав у своєму Фейсбуці, передає «Є!».

В "Л-ДНР" активно поширюється інформація із закликами до населення окупованих районів взяти участь в "хресній ході руськими землями Донбасу" направленій проти "помилкових західних цінностей". При цьому бойові дії на Донбасі характеризуються як "братське кровопролиття в Новоросії" влаштоване "одурманеним прозахідної пропагандою руським народом Київської Русі" (це про українців, якщо хто не зрозумів), - написав Тимчук.

Він повідомив, "Хресна хода" з відвідуванням храмів УПЦ МП в окупованих районах Донецької і Луганської областей має пройти з 5 по 31 травня.

На думку експерта, це може бути провокація на релігійному грунті, про що свідчить той факт, що серед організаторів "хресного ходу" немає релігійних організацій - лише т.зв. "Громадські організації" діючі під патронатом терористів ( "Мир Луганщині" Плотницького "Російська весна - Макіївка" і "Спільна справа") причому з п'яти контактних телефонів, два - російські (Москва і Ростов-на-Дону).

Відсутність в організаторах вказівок на офіційні церковні структури і представників церкви вказує на те, що дана "хресна хода" може бути банальною провокацією з метою подальшого розпалювання ненависті на релігійному грунті - наприклад, ми не виключаємо організації бойовиками терактів із загибеллю учасників "хресної ходи" з подальшим звинуваченням в цьому "ДРГ" українських, - резюмує Тимчук.

Читайте також: Бойовики готуються до наступу на травневі свята - Тимчук