Події
16 березня 2016
Порошенко затвердив нову концепцію безпеки і оборони України
У новій концепції визначено формування та підтримання спроможностей, які зможуть гарантовано забезпечити адекватне і гнучке реагування на весь спектр загроз національній безпеці України.
news-image

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 4 березня «Про Концепцію розвитку сектору безпеки і оборони України», передає «Є!».

Основною метою реформування та розвитку сектору безпеки і оборони визначено формування та підтримання спроможностей, що дасть змогу гарантовано забезпечити адекватне і гнучке реагування на весь спектр загроз національній безпеці України, раціонально використовуючи наявні у держави можливості і ресурси, повідомили в прес-службі президента.

Згідно з документом, найбільш актуальними у середньостроковій перспективі залишатимуться, зокрема, загроза агресивних дій Росії для виснаження української економіки і підриву суспільно-політичної стабільності з метою знищення України і захоплення її території, застосування воєнної сили, а також технологій гібридної війни; тимчасова окупація РФ території Криму та подальші дії щодо дестабілізації обстановки у Балто-Чорноморсько-Каспійському регіоні.

РНБО доручила Кабінету Міністрів забезпечити розроблення та внесення законопроектів, спрямованих на реалізацію положень вказаної Концепції.

У тримісячний строк уряд, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки, Управління державної охорони мають розробити з урахуванням положень Концепції концептуальні та програмні документи розвитку складових сектору безпеки і оборони, а у двомісячний строк Міністерство оборони повинне доопрацювати Стратегічний оборонний бюлетень України та внести його на розгляд РНБО.

За словами міністра оброни Степана Полторака головною метою оборонної реформи є набуття армію спроможності реагувати на військові загрози та досягти сумісності з НАТО.

Читайте також: Україна разом із США та ЄС укладає «список Савченко»