Політика
16 березня 2016
«Народний фронт» просить у «БПП» назвати нарешті кандидата в Прем'єр-міністри
Вікторія Сюмар закликає партнерів по коаліції до конструктивної роботи.
news-image

На запитання про те, наскільки тривалим буде процес перемовин щодо формування нової коаліції відповіла заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар. Про це повідомляє кореспондент «Є!».

"Я вам скажу, на превеликий жаль, українські політичні лідери сьогодні не демонструють вміння швидко домовлятися між собою. Це велика проблема. Україна потребує швидких рішень і ситуація потребує швидких рішень. Вже місяць триває цей процес. Криза триває більше - з того моменту, коли почали качати ситуацію з відставкою Прем'єр-міністра. І за цих два-три місяці, які фактично триває криза, уряд підвішений і не може нормально працювати. Ми не бачимо варіантів виходу з цієї ситуації, що буде далі. Наступний тиждень несесійний і зібрати позачергову сесію буде надзвичайно складно. Це означає, що ми підвішуємо ситуацію ще на два тижні. Це абсолютно безвідповідальна позиція. І ми щоденно просимо наших партнерів по коаліції, зокрема Блок Петра Порошенка запропонувати-таки кандидатуру та почати конструктивну розмову вже про кандидатуру, про програму та про склад Кабінету, а не гратися в "розхитування човна", що набридло вже абсолютно всім"

На прохання озвучити прогнози чи хоча би натякнути на кандидатури на посаду Прем'єра Вікторія Сюмар відповіла: 

"Я особисто чекаю не натяку, а конкретної заяви. В продовження заяви Юрія Віталійовича Луценка на погоджувальній раді в понеділок, що в них є кандидатура та 226 голосів під неї. Я хочу почути кандидатуру та зрозуміти, де ці 226. Якщо вони є - то треба вести предметний діалог. Але я думаю, що, на жаль, до питання формування нового уряду раніше ніж за два тижні, судячи з тих процесів, які відбуваються, нам дійти буде надзвичайно складно"