Події
16 березня 2016
За ображання Путіна можуть ввести кримінальне покарання
У Держдумі готується законопроект «Про захист честі і гідності президента РФ».
news-image

Як повідомляє «Є!», депутат Держдуми від ЛДПР Роман Худяков виступив з ініціативою ввести покарання за образу президента Росії.

Як повідомляють «Известия», парламентарій готує законопроект «Про захист честі і гідності президента РФ». До ініціативи депутата підштовхнуло про його знайомство з рядом відеороликів, що містять прямі образи на адресу президента Росії, які він виявив в YouTube.

Мої виборці - жителі Тамбовської області - прислали мені посилання на образливе відео з проханням розібратися, чому такий ролик знаходиться у вільному доступі. Коли я його подивився, я був обурений до глибини душі. На порталі YouTube розміщено ролик, який ображає президента Володимира Путіна, - розповів Роман Худяков.

На сьогоднішній день образи будь-якого чиновника, в тому числі і президента країни, підпадають під загальну статтю 319 КК РФ, яка передбачає різні покарання аж до одного року виправних робіт. Законодавець же пропонує карати за образи саме на адресу глави держави, тобто не громадянина, а саме інституту президента, для чого ввести окрему статтю з більш жорстким покаранням.

При цьому Худяков посилається на те, що раніше існував закон про захист честі і гідності президента СРСР, який передбачав покарання за дане діяння від трьох до шести років позбавлення волі.

Читайте також: Глава МЗС Великобританії порівняв Путіна з чоловіком, який перестав бити дружину