Світ
16 березня 2016
У Грозному здійснили напад на відомого правозахисника
Ігор Каляпін звернувся до МВС.
news-image

У Грозному біля входу в готель "Грозний сіті" невідомі напали на главу "Комітету з питань запобігання катуванням" Ігоря Каляпін. Його побили і закидали яйцями, повідомив в Twitter співробітник правозахисної організації Дмитро Утукін, передає «Є!».

За його словами, незадовго до нападу в готельний номер до Каляпіна "прийшов адміністратор з озброєними поліцейськими і виселив його з готелю". Утукін додав, що під час нападу поруч з главою "Комітету з питань запобігання катуванням" перебувала журналістка Радіо "Свобода" Анастасія Москвичова.

У розмові зі ЗМІ Утукін пояснив, що після того, як Каляпін без пояснення причин змусили виселитися з готелю, правозахисник з речами вийшов на вулицю, де на нього і напали "якісь молоді люди в цивільному одязі, побили його і закидали яйцями".

На даний момент неясно, наскільки сильно постраждав глава "Комітету з питань запобігання катуванням" при нападі. Відомо, що після інциденту він відправився в управління МВС по Грозному. За словами Каляпіна, його поки не оглядали медики, але "голова ціла, про руки і ноги поки невідомо".

Інцидент з Каляпіним стався через тиждень після того, як на журналістів і правозахисників на кордоні Чечні та Інгушетії напали невідомі, які спілкувалися між собою чеченською мовою.