Політика
17 березня 2016
Ігор Луценко розповів, коли будуть припинені дипломатичні відносини України з РФ
Нардеп прокоментував постанову щодо розриву дипломатичних відносин з Росією.
news-image

Нардеп Ігор Луценко дав коментар кореспонденту «Є!» щодо постанови, згідно з якою дипломатичні відносини України  з РФ будуть припинені. 

"Комітет закордонних справ, я сподіваюсь, розгляне оперативно. Після цього на погоджувальній раді буде пропонуватися внести у сесійну залу і голосувати"

На запитання журналіста, що означатиме реалізація цієї постанови "на практиці", чи будуть припинені також торгові та інші зв'язки з РФ нардеп відповів:

"Це не означає, що у нас не буде торгівлі, це є ознакою для міжнародного права, що Росія є агресором"
"Це не означає, що хтось у Росії буде позбавлений консульської допомоги. Це питання виконання договорів про дружбу і співробітництво і інших міждержавних договорів, які фактично не виконуються"

Ігор Луценко також пояснив, як це позначиться на пересічних громадянах.

"Наслідком не будуть такі речі, як торгівля і ін. Це питання дипломатичної комунікації. Тобто ми показуємо всьому світу, що врешті-решт Росія є агресором. З агресором ніколи не можна мати дипломатичних стосунків. Можуть бути або військові стосунки, тобто війна, або дипломатичні. Одночасно це мати - це ноу-хау нинішньої влади"

Нардеп зазначив, що дана постанова може бути прийнята вже на наступному пленарному тижні, але зрозуміло, що навіть прийняття цієї постанови не має необхідним наслідком розривання.

"Це означає, що є політичний запит до тих інституцій, які повноважні розривати саме цю по суті вертикаль"