Політика
17 березня 2016
Фірсов образив Пашинського і назвав його закон про повернення активів Януковича абсолютно корупційним
Народний депутат Єгор Фірсов вважає, що повернути активи Януковича можна й у судовому порядку.
news-image

Як зазначив нардеп в інтерв'ю кореспондентові «Є!», скандальний законопроект №4057 є "абсолютно корупційним з ризиками, який буде бити по нашим громадянам і підприємцям".

При цьому він наголосив на постаті Сергія Пашинського, який подав цей законопроект.

Зрозуміло, все ми хочемо повернути це майно (активи Януковича - прим.ред.). Але ви тільки подивіться, хто подає цей закон. Подає пан Пашинський, на якого колись заводили справи в СБУ по нафтопродуктах Курченко, і у якого є певна нехороша репутація, - зазначив Фірсов.

На його думку, якщо прийняти цей закон, то він розв'яже руки правоохоронним органам, які зможуть заарештовувати майно "без суду і слідства" у простих підприємців.

Але найголовніше - це закон суперечить міжнародним конвенціям. Тобто навіть якщо ми заберемо майно, завтра його можна оскаржити в міжнародному суді і Україна ще буде винна, тому що вона порушила законодавство, - підкреслив нардеп.

Він висловив своє бачення розв'язання цієї проблеми без затвердження суперечливого закону.

Моя позиція - це майно можно забрати в судовому порядку. У правоохоронних органів було 2 роки, щоб вивчити ці справи і передати в суд, і щоб суд прийняв рішення у відношення того чи іншого майна. Але чому правоохоронні органи бояться і не надіслали справи стосовно майна Януковича до суду. Мабуть, там щось не так, - повідомив Фірсов.

 

Читайте також: Нехай потім Янукович у судах доводить, що законно заробив 2 млрд доларів, - Геращенко про повернення активів Януковича і Ко