Україна
17 березня 2016
Із Генпрокуратури звільняються працівники через низькі запрлати
Уряд не реагує на звернення Генеральної прокуратури щодо неналежного рівня зарплат.
news-image

Генпрокуратура неодноразово зверталась до Уряду у зв’язку із неналежними рівнем заробітної плати працівників прокуратури, низький розмір якої не дозволяє їм належно виконувати свої обов’язки. Дану інформацію оприлюднило Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури , передає «Є!».

ЯК відомо, 25 грудня 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

У Генеральній прокуратурі повідомляють, що передбачена сума бюджету прокуратури на 2016 рік становить лише 31,6% від необхідних потреб. Незважаючи на наявні домовленості щодо забезпечення належного рівня фінансування органів прокуратури в цілому та збільшення фінансування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зокрема, на жаль, цього так і не було зроблено.

В той же час виділення фінансування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в окрему програму фактично відбулося лише за рахунок зменшення коштів, виділених на бюджет органів прокуратури в цілому.

За наведених обставин у 2016 році прокурори місцевих і регіональних прокуратур порівняно із суддями місцевих та апеляційних судів, поліцейськими на місцях, детективами Національного антикорупційного бюро України були поставлені у нерівні умови в частині матеріального та фінансового становища та отримують найменший розмір місячної заробітної плати.

Так, місячна заробітна плата рядового прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у 2016 році становить 60-70 тис. грн., в той час як у прокурорів регіональних, місцевих прокуратур - 6-8 тис. грн. та 5-7 тис. грн. відповідно.

Вказане стало можливим внаслідок того, що заробітна плата прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури виплачується у повному обсязі відповідно до вимог нового Закону України «Про прокуратуру», а іншим - у порядку та на умовах, визначених Урядом, незважаючи на вимоги ст. 81 цього Закону.

Зазначене не лише нівелює взяті Україною зобов'язання щодо забезпечення незалежності прокурора, передусім у матеріальному та соціальному плані, але й унеможливлює виконання ним конституційних функцій.

Про необ'єктивність при формуванні бюджетного ресурсу органів прокуратури та фактичний зрив у такий спосіб триваючих у прокуратурі реформ було повідомлено Президента України Петра Порошенка.

Проте, листи Генеральної прокуратури України, направлені Прем’єр-міністру України А. Яценюку 28.12.2015, 10.02.2016 та 26.02.2016 року, в яких порушувалося питання недостатності фінансового забезпечення органів прокуратури та неспівмірності оплати праці працівників правоохоронних органів із наведенням відповідних прикладів та розрахунків, на жаль, залишені без реагування.

Більше того, негативна тенденція, пов’язана із дискримінацією оплати праці співробітників органів прокуратури, лише поглибилася.

Зокрема, заробітна плата прокурора місцевої прокуратури у січні 2016 року становила від 4,4 до 5,4 тис. гри. залежно від стажу роботи в органах прокуратури. Водночас грошове забезпечення відповідної категорії працівників Національної поліції становить під 8,1 до 9,8 тис. грн., що вдвічі перевищує оплату праці прокурора місцевої прокуратури.

Така несправедливість у підходах до оплати праці та небажання Уряду її усунути викликає невдоволення співробітників, що призводить до відтоку високопрофесійних кадрів із системи органів прокуратури. На цей час з прокуратур районного рівня звільнені за власним бажанням понад 70 осіб, які попередньо успішно пройшли конкурсний відбір. При цьому слід враховувати, що на сьогодні в органах прокуратури вакантними є 476 посад. Якщо такий процес буде тривати і надалі, це може паралізувати роботу місцевих прокуратур, а відповідно і всієї системи правоохоронних органів.