Світ
17 березня 2016
Німеччина закрила дипломатичні представництва в Стамбулі та Анкарі
Причиною стала загроза теракту.
news-image

Міністерство закордонних справ Німеччини, отримавши дані від німецьких спецслужб про підготовку терактів на території Туреччини, прийняло рішення про закриття дипломатичних представництв, які повинні стати об'єктами нападу терористів, передає DW, пише «Є!».

Як пояснив глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр, спецслужби отримали досить конкретні і серйозні сигнали про теракти в Туреччині, об'єктами яких мають стати дипломатичні представництва, 

За його словами, саме тому було прийнято рішення закрити посольство в Анкарі, консульство в Стамбулі і німецькі школи в обох містах. Були також підвищені заходи безпеки. Одночасно з цим в Міністерстві закордонних справ Німеччини скликаний кризовий штаб.

Журналісти видання уточнюють, що раніше на їх запит в МЗС Німеччини заявили, що запобіжні заходи пов'язані з появою даних про потенційну загрозу безпеці, які поки не вдалося остаточно верифікувати.

Нагадаємо, 13 березня на головній вулиці Анкари прогримів вибух, загинули 37 осіб. Інший страшний теракт - вибух автомобіля в Анкарі, в результаті якого загинули 28 осіб, - стався 17 лютого.