Події
18 березня 2016
У Білорусі закликали своїх громадян поважати правила України щодо відвідування Криму
Прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик нагадав своїм співгромадянам правила відвідування Криму.
news-image

Про це повідомляє «Є!»з посиланням на "Українські Новини".

Міністерство закордонних справ завжди орієнтує громадян Республіки Білорусь, а також туристичні організації на те, що при плануванні відпочинку і туризму за кордоном їм необхідно брати до уваги умови транзиту, в'їзду-виїзду, а також перебування в тому місці, куди вони направляються. Що стосується Криму, то Міністерство закордонних справ неодноразово протягом 2014 і 2015 років інформувало громадян Республіки Білорусь про умови, встановлених законодавством України для в'їзду до Криму іноземних громадян, - сказав він відповідаючи на питання про те, що білоруські турагенства знову почали пропонувати відпочинок в Криму.


Мирончик зазначив, що в'їзд-виїзд на півострів потрібно здійснювати лише з території материкової України, і це потрібно брати до уваги при плануванні поїздки в Крим в сезон 2016 року.

При відвідуванні Криму через територію Російської Федерації громадянам Республіки Білорусь слід мати на увазі, що це може послужити підставою для відмови у в'їзді зазначеним громадянам на територію України і залучення їх до адміністративної відповідальності відповідно до українського законодавства, - зазначив він.
Читайте також: Росіяни не хочуть відпочивати в окупованому Криму - опитування (ВІДЕО)