Політика
18 березня 2016
У Раді створили нове міжфракційне об'єднання «Наступ»
Метою нового об'єднання є очищеня Україні від "примари русского мира"
news-image

Сьогодні було презентовано нове  антиокупаційне міжфракційне депутатське об'єднання "Наступ". Про це повідомляє кореспондент «Є!».

 Головною метою об'єднання є "очищення України від примари, від гідри "русского мира"". 

Більш докладно про завдання "Наступу" розповів Андрій Левус: 

"Очищення від економічної агресії Росії, очищення інформаційного простору (співаки, телеканали, інформоперації), завадити реваншу проросійських політичних сил, найбільш яскравою фігурою є Віктор Медведчук. Саме над цими ініціативами буде працювати міжфракційне депутатське об'єднання.До нього входить зараз десять народних депутатів і наші кроки будуть не стільки теоретичними, скільки практичними. Ми підготували низку законодавчих ініціатив, про які розкажуть мої колеги. Я сподіваюся , що наша робота буде наступальною, про це свідчить назва нашого об'єднання і на те, що нам спільно вдасться звільнити Україну від внутрішньої окупації"

Далі слово взяв Артюшенко Ігор (депутат від БПП "Солідарність") та сказав про те, що вважає, що російська агресія почалася задовго до 2014 року в ідеологічному, економічному та інформаційному просторі. 

"Я вважаю, що окрім як перемогти кулями, потрібно для повного усіху перемогти і в економічній площині, в інформаційній, бо в інформаційні кулі, ідеологічні, вартують на сьогоднішній момент не менше, ніж, власне, зброя. Тому докладемо всіх зусиль, щоб здійснити деокупацію інформаційного та економічного простору і досягти перемоги"

Продовжив Микола Княжицький (Народний фронт):

"На жаль, ми бачимо, що через декілька років після Революції Гідності ми фактично опиняємося у тому самому багні, в якому були досі. І це багно, в якому ми жили до революції, і дозволили окупувати Крим і здійснити фактично окупацію Східної України. Ми не розуміли, що побудувати ефективну та успішну Україну можна не просто говорячи якісь гасла, а маючи в душі любов до цієї землі. Любов до цієї землі полягає в тому, що українська культура має бути тут найбільше підтримана. Любов до цієї землі полягає в тому, що російський бізнес не повинен контролювати найбільші банки цієї країни і більшість ефективних підприємств, які становлять основу нашого ВВП"

Сергій Висоцький (фракція Народний фронт) розповів, хто є членами "Наступу" та які законопроекти будуть вноситися у першу чергу.

Співголови об'єднання є Левус Олексій, Артюшенко Ігор, Княжицький Микола. Вже приєдналися пан Ярош, який зголосився боротися з нами спільно з окупацією і економіки, і інформаційного простору, і культури української. Пан Медовиця Олег, пан Лапін Ігор, Опанасенко Олександр, Денисенко Вадим, Масоріна Олена.

Що стосується законопроектів, у "Наступу" є пакет з 10 антиокупаційних законопроектів. 

"Перші чотири вже готові до внесення і ми будемо вносити їх наступного тижня. По-перше, це законопроект, яким ми пропонуємо заборонити увесь медіаконтент РФ в Україні, по-друге, заборонити гастролі російських театрів. За виключення тих людей, які публічно підтримували Україну, публічно засуджували окупацію, або, це як критерій у нашому законі записано, або вони підписали розписку, що вони засуджують агресивну політику Росії.Другий закон - економічний. Ми пропонуємо заборонити ліцензувати всі бізнеси, бенефеціарами яких є фізичні чи юридичні особи країни-агресора. Третій закон - це деколонізаційний закон. Заборонити усі назви, топоніміку, називати вулиці іменами імператорів Російської імперії, чиновників Російської імперії та генералів Російської імперії, які здійснювали окупаційну політику щодо України під час 18-19 ст. Четвертий законопроект - про заборону участі російських компаній у державних закупівлях"