Суспільство
20 березня 2016
Топ-5 продуктів, яких радять уникати дієтологи
Продукти, які, здавалося б, не повинні завдати шкоди організму.
news-image

Дієтолог Хелен Бонд назвала продукти, які варто виключити зі свого раціону, передає «Є!».

Соки

Фруктові коктейлі та соки містять багато цукру. Якщо вживати їх регулярно, це може вплинути на вашу вагу. Також лікарі радять пити сік через трубочку, тому що кислота, яка міститься в ньому, може пошкодити зубну емаль.

Бутерброд на сніданок

Хоча зранку і можна побалувати себе більш калорійною їжею, зловживати сендвічами не варто. Найчастіше компоненти, з яких приготовлений бутерброд, містять багато жирів і мало поживних речовин. Особливо це стосується сосисок та ковбаси. Оброблене м'ясо містить кілька канцерогенних речовин,які шкодять здоров'ю.

Білий хліб, макаронні вироби і рис

Ці продукти швидко перетравлюються, за рахунок чого підвищується рівень цукру в крові. Білий хліб і шліфований рис дає організму на 75% менше корисних речовин, ніж ті самі продукти з цільного зерна.

Попкорн

Попкорн рекламують, як здоровий перекус, який містить мало калорій. Варто зазначити, що в чистому вигляді він дійсно корисний, однак варто звертати увагу на наповнювачі.

Найчастіше попкорн роблять з додаванням олії, солі і різних харчових добавок.

Білий шоколад

Білий шоколад не є шоколадом, бо не містить какао-бобів. Він виготовляється з какао-масла з великим додаванням сухого молока і масла.

Дієтологи радять повністю відмовитися від білого шоколаду.