Політика
20 березня 2016
Нардеп Світлана Заліщук прокоментувала діяльність «Руху за очищення»
Нардеп від БПП стверджує, що діяльність "Руху" відбувається на рівні громадської організації.
news-image

Нардеп від партії БПП Світлана Заліщук в ексклюзивному інтерв'ю для кореспондента «Є!» в рамках Антикорупційного форуму прокоментувала діяльність та майбутні плани "Руху за очищення".

Відповідаючи на питання, чи переросте "Рух за очищення" в політичну партію, Світлана Заліщук відповіла, що з самого початку його діяльність позиціонувалася, як громадський рух. На даний момент на базі цієї громадської платформи збираються депутати, парламентські та позапарламентські сили, молодіжні активісти, громадські організації та навіть аполітичні люди. 

За словами Світлани Заліщук, "Руху за очищення" вдалося створити громадський майданчик, мета якого - це посилення антикорупційних пріоритетів та розробка методів боротьби з корупцією. Але на думку Світлани Заліщук, на базі "Руху" цілком може виникнути нова політична сила. Поки що такого рішення не ухвалили, але якщо це відбудеться, то все буде цілком прозоро для суспільства. На даний момент діяльність "Руху за очищення" продовжується у форматі громадського руху. 

На запитання кореспондента, чи можливо таке, що перехід "Руху" в політичну партію призведе до знецінення для громадськості його антикорупційної діяльності, Світлана Заліщук відповіла, що розуміє це питання, бо вже не раз відбувалося таке, що політична сила заявляє про одні цінності, а на практиці виходить зовсім інше. Нардеп стверджує, що зараз у суспільстві дуже низький рівень довіри простих людей до президента, Верховної Ради та взагалі політичних сил. Але мета "Руху за очищення" довести, що зміни можливі. 

Світлана Заліщук розповіла, що на проведення в різних містах України Антикорупційних форумів "Рух" збирає кошти за допомогою фандрайзінгу. Про всі отримані та витрачені кошти викладається звіт на офіційному сайті. Нардеп підкреслила, що на даний момент жодна партія настільки не звітує про витрати грошей, як це робить "Рух за очищення".

На запитання кореспондента, який характер носить співробітництво "Руху" з Михайлом Саакашвілі, Заліщук відповіла, що в цьому громадському русі всі на рівних. До складу координаційної ради "Руху" входять 33 людини, серед яких є депутати, лідери позапарламентських політичних сил, представники громадських організацій та в тому числі Михайло Саакашвілі.