Світ
21 березня 2016
Обама під проливним дощем прогулявся по Старій Гавані
Прогулянка почалася з Пласа-де-Армас - найстарішої площі міста.
news-image

Проливний дощ не завадив прогулянці президента США Барака Обами Старою Гаваною - історичним центром міста і однією з найкрасивіших частин кубинської столиці, передає «Є!».

Вулицями Старої Гавани американський президент прогулявся разом з дружиною і дочками. Огляд вони почали з Пласа-де-Армас - найстарішої площі міста, що в колоніальні часи була його центром.

Гавану президентському подружжю показав провідний історик міста Еусебіо Леаль - саме завдяки його зусиллям і ентузіазму були відновлені історичні частини кубинської столиці. Особливу увагу в Обами викликав портрет Авраама Лінкольна в одному з музеїв, які перебувають поруч з площею.

Вулиці, що ведуть в Стару Гавану, були завчасно перекриті, на всіх прилеглих провулках було заборонено паркування автомобілів, а весь район був оточений.

Після прогулянки президентське подружжя вирушило в Гаванський кафедральний Собор, де почалася зустріч лідера США з архієпископом Куби Хайме Ортегою.

Як раніше повідомлялося, глава США Барак Обама ввечері в неділю, 20 березня, приземлився в кубинській столиці. Очікується, що 21 і 22 березня він проведе переговори з кубинським лідером Раулем Кастро, зустрінеться з керівниками кубинських підприємств і представниками громадянського суспільства і виступить в прямому ефірі місцевого телебачення.

Читайте також: Ірину Геращенко прикордонники не пустили у Росію